تور ارمنستان | لینک تریپ

یک وبلاگ خوب برای گردشگری ایران و جهان | تور ارمنستان

تور ارمنستان | لینک تریپ

یک وبلاگ خوب برای گردشگری ایران و جهان | تور ارمنستان

سوییس کوچک در دل ارمنستان!

شهر ایروان در کشور ارمنستان که پایتخت این کشور هم محسوب می شود، مهد بیشتر جاذبه های گردشگری و دیدنیهای ارمنستان است. اما ایروان تنها شهر زیبای ارمنستان نیست و این موضوع را  در سفر با تور ارمنستان می توان متوجه شد. شهر دلیجان در ایروان  را سوئیس کوچک ارمنستان می نامند که آسمان زیبایی دارد و یکی از مهمترین جاذبه های گردشگری ارمنستان می باشد. شهر دلیجان در شمال ارمنستان در منطقه تاووش بین دریاچه سوان و لجوان قرار گرفته است.






این شهر کوچک در ارمنستان زیباترین شهر با ساختمان های قدیمی است که با مناظر زیبای جنگل و کوه احاطه شده است و یکی از بهترین دیدنیهای ایروان ارمنستان به شمار می رود.

برخی از صحنه هایی که در طول مسیر می بینید از شدت زیبایی باورنکردنی است. سردترین و گواراترین نوشیدنی جهان را در روستای سیمنوکا در کنار چشمه آب خواهید نوشید. هنگام رانندگی به سمت دلیجان دو نوبت توقف کنید و در جنگل های وحشی، آلو و سیب ترش، تمشک و گلابی وحشی بخورید.
به طور کلی مسیر امنی در پیش رو دارید و اتومبیلهای کمی در طول مسیر خواهید دید. هوای پاک، منظره های بکر و زیبا، مردمی با اخلاق دوستانه و طبیعت مثال زدنی، دلیجان را به منطقه ای بی نظیر برای تعطیلات مبدل کرده است.
هوا سرشار از اکسیژن است، رایحه دل انگیز درختان بلوط و منظره زیبای درختان پرشمار کاج چشم را می نوازد. چشمه های آب طبیعی از دل کوه های پرچین جاری است. شهر دلیجان از گردنه سوان با جنگل شروع می شود هر چند بعضی از قطعات جنگل در طول بحران انرژی ارمنستان از بین رفته است اما بخش بزرگی از جنگل هنوز باقی است.
جنگل دلیجان بخشی از پارک ملی ارمنستان است و توسط دولت حفاظت می ‏شود و یکی از جاذبه های توریستی ایروان به شمار می رود. درختان بومی شامل بلوط، زبان گنجشک و نارون هستند. درختان کاجی را که در سال های اخیر کاشته شده اند نیز در جنگل قابل مشاهده هستند.
بهترین راه رسیدن به شهر دلیجان رفتن از بزرگراه اسون و گذشت از تونل اسون است که با گذشتن از تونل در وقت شما صرفه جویی خواهد شد. در جنگل چشمه های آب معدنی متعددی وجود دارند که به جز روزهای بارانی که گل آلود می شوند قابل شرب هستند.
حیات وحش جنگل شامل خرس، گرگ، روباه، خرگوش، پرندگان مختلف، جوجه تیغی، جانوران پستاندار شبیه راسو و دیگر حیوانات می باشد. اگر به زیست شناسی علاقمندید حیوانات جالب و نمونه های گیاهی جالبی در این جنگل پیدا می کنید.
جاذبه های توریستی اکثرا در مرکز شهر واقعند کوچه های قدیمی در نزدیکی خیابان میاسنیکیان قرار دارند، ساختمان های تاریخی و موزه مردم شناسی، کتابخانه داوتیان سریک و موزه شارامبیان در خیابان گاجیک داتویان هستند.

یک غذای شیرین و محلی خوشمزه

سمنانی ها غذاهای محلی متنوع و خوشمزه ای دارند که خورش هویج و پسته یکی از غذاهای محلی این استان است.


دستور شماره یک

مواد لازم:

هویج:۵۰۰ گرم

روغن مایع: به میزان لازم

سینه مرغ بدون استخوان: ۵۰۰ گرم

پیاز داغ: ۲ قاشق غذاخوری

زعفران دم کرده: ۲ قاشق چایخوری

نمک و فلفل: به دلخواه

شکر: ۲ قاشق غذاخوری

آب غوره: ۰/۵ لیوان

برنج: ۶۰۰ گرم

روغن حیوانی: ۱ قاشق غذاخوری

خلال پسته: به دلخواه

طرز تهیه:

هویج‌ها را پوست بکنید و نگینی خرد کنید و در کمی روغن سرخ کنید. سینة مرغ را به اندازة خورشی خرد کنید و همراه با پیاز داغ کمی سرخ کنید و هویج، زعفران، نمک، فلفل، شکر و آب غوره را به آن اضافه کنید. بعد از چند جوش خورش آماده است و برای تزیین آن می‌توانید از خلال پسته استفاده کنید. برنج را با روغن حیوانی دم کرده و با خورش سرو کنید.

نکته:

۱) این غذا، مخصوص شهر دامغان است. ۲) این غذا را با گوشت هم می‌توان پخت.

دستور شماره دو

مواد لازم:

هویج ۵۰۰ گرم

سینه مرغ ۵۰۰ گرم

پیاز داغ ۲ قاشق سوپخوری

زعفران دم کرده ۲ قاشق چایخوری

نمک و فلفل به مقدار کافی

شکر ۲ قاشق غذا خوری

آب غوره ½ لیوان

روغن حیوانی ۱ قاشق غذا خوری

خلال پسته به مقدار کافی

طرز تهیه:

هویج‌ها را خلالی خرد کرده و در روغن سرخ می‌کنیم سینه مرغ را خرد می‌کنیم و همراه با پیاز سرخ می‌کنیم و هویج، زعفران نمک و فلفل، شکر و آب غوره را به ان اضافه می‌کنیم بعد از آماده شدن خورش از خلال پسته برای تزیین آن استفاده می‌کنیم

میرزا قاسمی را حرفه ای درست کنید

یکی از غذاهای محلی استان گیلان که خیلی هم خوشمزه است میرزا قاسمی  است.  در این مقاله 2 شیوه ی متفاوت پخت آن را خواهید دید.




دستور شماره یک


مواد لازم:
بادمجان متوسط: ۵ عدد
سیر: یک بوته
تخم مرغ: ۳ عدد
گوجه فرنگی: ۲ عدد
روغن و نمک و فلفل: به مقدار کافی

طرز تهیه:
بادنجان‌ها را داخل فر یا روی آتش کبابی می‌کنیم تا کاملا پخته شوند، سپس پوست آنها را کنده و سرهای آنرا می‌گیریم و بعد ساطوری می‌نماییم سپس گوجه فرنگی‌ها را در آب جوش ریخته و پوست آن را می‌گیریم و خرد می‌کنیم. سیر را کوبیده و داخل روغن داغی که در تابه و روی آتش است می‌ریزیم تا کمی سرخ شود. بعد بادنجان‌ها و گوجه فرنگی آماده شده را به تابه اضافه کرده و سرخ می‌نماییم به حدی که آب آنها کاملا” کشیده شود و به روغن بیفتد. کمی نمک و فلفل به آن می‌زنیم و مایه را در یک طرف تابه قرار می‌دهیم ودر طرف دیگر تابه تخم مرغها را شکسته و مخلوط می‌نماییم وبهم می‌زنیم تا کاملا” بسته شده و سرخ شود بعد بادنجانها و تخم مرغ‌ها را مخلوط می‌نماییم و میرزا قاسمی آماده شده را در دیس می‌کشیم.
دستور شماره دو میرزا قاسمی

مواد لازم:
بادمجان شیرین و قلمی ۴ عدد
سیر تازه ۱ بوته و اگر تازه نبود نصف بوته
گوجه فرنگی رنده شده ۵ عدد
رب گوجه ۱/۲ ق غ
نمک و فلفل به میزان لازم
آب ۱ عدد لیموترش
تخم مرغ ۴ عدد
زردچوبه ۱ ق چ پر
طرز تهیه: اول بادمجون‌ها رو کباب کنین. انقدر باید روی آتیش بمونه که پوستش ذغال بشه و وقتی با یه سیخ چوبی داخلش کردین، خیلی راحت بره توی بادمجون. بعد بذارین کنار تا سرد بشه.
گوجه رو رنده کنین و سیر رو ساطوری کنین. ۱ استکان روغن زیتون داخل تابه بریزین و بذارین روی آتیش زیاد داغ نشه و بعد سیر ساطوری و زردچوبه رو اضافه کنین و ۱۰ ثانیه با حرارت متوسط تفت بدین و سریع بادمجون رو که پوستشو گرفتین و ساطوری کردین رو به موادتون اضافه کنین. بعد دوباره ۱ دقیقه تفت بدین و بعد پوره گوجه رو اضافه کنین و درشو بگذارین و زیرشو کمی بیارین پایین تا آبش کشیده بشه و بعد آب لیمو و رب رو بهش اضافه کنین و ۱ دقیقه تفت بدین دست آخر نمک فلفل رو اضافه کنین و بعد تخم مرغا رو روی مواد بشکنین و بدون اینکه هم بزنین درشو ببندین و زیرشو بیارین پایین تا تخم مرغا ببنده! بعدشم که تخم مرغا بست تکه‌تکه شون کنین و حاج آقا میرزا رو یه هم بزنین و بکشین توی ظرف و تزئینش کنین.

غذای شمالی ترش تره

برای آشنایی شما با غذاهای محلی شمالی طرز تهیه یکی از این غذاهای پر طرفدار را قرار داده ایم. ترش تره یک غذای شمالی است.



مواد لازم:

اسفناج، برگ چغندر، گشنیز، تره، جعفری، شوید (مقدار اسفناج ازهمه بیشتر باشد) ۱ کیلو
برنج ۲ قاشق غذاخوری
آب ۱ پیمانه
آب غوره یا آب نارنج ۱ تا ۱/۵ لیوان
نعنا وخالواش تازه ۱ پیمانه
سیر ۱ بوتهٔ کوچک
نمک، فلفل، دارچین و زردچوبه به دلخواه
روغن ۱/۲ پیمانه
تخم مرغ ۲ تا۳ عدد

طرز تهیه:

سبزی‌ها را پاک کنید و بشویید. پس از اینکه کمی آب آنها رفت، همه را خرد کنید، ولی لازم نیست خیلی ریز شود.
برنج را بشویید و مدت کمی خیس کنید. برنج و سبزی‌های خرد شده را در قابلمه‌ای با ظرفیت مناسب یا در ظرف سنتی گیلان به نام گمج بریزید و با یک پیمانه آب بپزید.
بعداز پختن سبزی، چاشنی این غذا یعنی آب غوره یا آب نارنج را اضافه کنید و صبر کنید تا کمی با هم بجوشند. اگر ترشی غذا کم بود، باز هم به آن چاشنی اضافه کنید تا به اندازه کافی و دلخواه ترش شود.
نعنا، خالواش وسیر پوست کنده را خرد کنید و در تابه‌ای همراه نمک، فلفل، دارچین وزردچوبه در روغن فراوان، کمی سرخ کنید. این مخلوط را به سبزی و برنج پخته اضافه کنید تا با هم بپزند.
تخم مرغ‌ها را درظرفی بشکنید و با چنگال کمی بزنید. سپس تخم مرغ‌ها را روی مخلوط سبزی‌ها و برنج بریزید.
زمانی که تخم مرغ‌ها پخت، خورش را هم بزنید وبه آن فلفل و دارچین بیفزایید. وقتی همه مواد خوب پخت وخورش به روغن افتاد، غذا آماده است.

نکته:
۱- به جای آب غوره و آب نارنج می‌توان از آب انار ترش هم استفاده کرد، ولی دراین صورت رنگ خورش تیره می‌شود.
۲-برای پوست کندن سیر کمی آن را در آب سرد بگذارید تا پوست آن به راحتی جدا شود و بعد با چاقو یا هر وسیله دیگری آن را خرد و له کنید.
۳-خالواش نوعی سبزی معطر و محلی است که باید در سفرهایتان از استان گیلان تهیه کنید.
۴-اگر از نعنا و خالواش خشک استفاده می‌کنید، کمی آنها را خیس کنید وبعد با سیر سرخ کنید.

دستور تهیه غذای خوشمزه کباب ترش

اگر شما هم از طرفداران غذاهای محلی هستید، این نوشته را تا آخر بخوانید. ترش کباب یا کباب ترش یک غذای شمالی است.



مواد لازم :

گوشت گوسفند یا گوساله ۵۰۰ گرم
گردوی چرخ شده ۱۰۰ گرم
رب انار ۳ قاشق غذاخوری
پیاز ۱ عدد
سیر ۲ حبه
روغن زیتون یا مایع ۱/۲ لیوان
جعفری. گشنیز. مرزه. ترخون ۳ قاشق خرد شده
نمک. فلفل به مقدار لازم

طرز تهیه: درون کاسه‌ای روغن، پیاز و سیر رنده شده، سبزیجات ریز خرد شده، گردوی چرخ شده، فلفل و رب انار را مخلوط کنید سپس گوشتی را که به شکل درشت و یک اندازه خرد کرده‌اید به این مخلوط اضافه نمائید (نمک را در زمان پخت اضافه کنید تا کباب سفت نشود).
روی ظرف را بپوشانید و به مدت ۲ – ۳ ساعت درون یخچال قرار دهید تا طعم تمام مواد جذب گوشت شود، پس از این مدت زمان گوشت‌ها را با فاصله یک بند انگشت به سیخ بکشید (فاصله بین گوشت‌ها برای پخت بهتر کباب است).
سیخ‌ها را روی کباب پز یا اتش قرار دهید و وقتی کباب کمی خود را گرفت رویش نمک بپاشید تا ترد بماند (بهترین نوع طبخ برای پخت کباب ترش و هر نوع کبابی اتش ذغال می‌باشد).
کباب ترش یا ترش کباب  دارای طعمی عالی و خوشمزه است و بهمراه برنج زعفرانی یا نان سرو می‌شود.